Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

OPASTE-hanke on Pirkanmaan omaishoitajat ry PIONIN kehittämishanke. PIONI on toiminut Pirkanmaalaisten omaishoitajien hyväksi vuodesta 2008. Yhdistyksellä on vahva vertaistoimintaverkosto ja vakiintunut asiantuntija-asema omaishoitajien puolesta puhujana. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki omaishoidosta kiinnostuneet. 

 Tästä PIONI ry:n nettisivuille.

 

Valtakunnallisesti omaishoitajien asioita ajaa Omaishoitajaliitto. Lähes 30 vuotta toimineeseen liittoon kuuluu noin 70 yhdistystä ja yli 10 000 henkilöjäsentä. Liitto mm. tukee yhdistysten toimintaa, järjestää erilaisia koulutuksia ja kuntoutusta sekä toimii edunvalvojana valtakunnallisessa päätöksenteossa. Liiton julkaisuja ovat mm. Lähellä-lehti sekä Palveluopas ja Lomaopas.

Tästä Omaishoitajaliiton nettisivuille.

OMAISHOITAJALIITON NEUVONTAPUHELIN: 020 7806 599

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. 

Numeroon  voi soittaa ma–to klo 9–15. Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelinverkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

 

Sosiaaliasiamies on kuntien nimeämä puolueeton henkilö, joka toimii mm. omaishoitoasioissa asiakkaiden edun turvaajana. Jos asiakas on tyytymätön saamaansa päätökseen, palveluun tai kohteluun, hän voi selvittää asiaansa yhdessä sosiaaliasiamiehen kanssa. Tämä koskee sekä julkisia että yksityisiä palvelun tuottajia. Sosiaaliasiamiehen tehtävä on neuvoa-antava –  hän ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Palvelu on maksutonta.  

Tästä sosiaaliasiamies-sivuille.

TAMPEREEN SEUTUKUNNAN SOSIAALIASIAMIES: 040 800 4187 tai 040 800 4186. ma - to klo 9 - 11

Puhelimen ollessa varattuna voi puhelinvastaajaan jättää yhteystietonsa yhteydenottoa varten.